Agressie regulatie training

>> ga naar HOME

Agressie regulatie training

Onderwijsprofessionals krijgen regelmatig te maken met nare opmerkingen van leerlingen en worden regelmatig geconfronteerd met agressief en grensoverschrijdend gedrag. Natuurlijk is dit niet leuk. Het is een serieus probleem. Het belangrijkste is, hoe gaat u om met vervelende opmerkingen? Tijdens een agressie regulatie training kunt u als team leren hoe u moet omgaan met agressie en conflict. Dit is niet alleen voor leerkrachten verstandig, maar deze cursus is ook geschikt voor het bedrijfsleven, handhavers en hulpverleners.

Wat is een agressie regulatie training?

agressie regulatie trainingEen agressie regulatie training is een methode waarbij u als team leert hoe u moet omgaan met situaties waarin agressie en conflict een grote rol spelen. U leert hoe u op een andere manier kunt reageren, zodat de situatie op een rustige manier opgelost kan worden. 

Omgaan met agressie in 3 stappen

Het is belangrijk om als team effectief om te leren gaan met agressie. Zo kan in de toekomst beter omgegaan worden met uitdagende situaties. Zorg als team voor meer kennis, inzicht en sensitiviteit wat betreft agressie. U kunt dan weloverwogen keuzes maken en zult minder spanning op het werk ervaren. Omgaan met agressie doen wij in 3 stappen: Reflectie, relatie en regie.

Stap 1: Reflecteren

Wat kunt u doen in een situatie? Reflecteren is de eerste stap die we nemen bij het omgaan met agressie. Na het reflecteren kunt u een bewuste, tactische keuze maken. Het zorgt er ook voor dat de situatie niet escaleert. 

Stap 2: Relatie

Mensen hebben drie primaire reacties als het aankomt op bedreigende situaties. Namelijk: Vluchten, vechten of verstarren. Maar er is nog een vierde mogelijkheid die we kunnen ontwikkelen en dit is verbinden. Agressie mag niet, maar emotie mag wel. Wanneer u op de emotie ingaat, kunt u verbinden. Zo erkent u de frustratie van de ander en voelt diegene zich gehoord.

Stap 3: Regie

Wanneer u geleerd heeft te reflecteren op de situatie, en grenzen kunt stellen aan agressief gedrag door in te gaan op de onderliggende frustratie, kunt u de regie in handen nemen. Op die manier heeft u controle over de situatie. 

De opbrengsten van deze training

De voordelen die een agressie regulatie training met zich meebrengt zijn zeker de moeite waard. Dit zijn ze:

  • Kennis over agressie
  • Weloverwogen keuzes maken
  • Regie in handen 
  • Mindere spanning op werk
  • Betere werksfeer

Agressie regulatie training op locatie

De agressie regulatie training wordt op locatie gegeven, zoals bij scholen, maar ook bedrijven en andere instellingen. De training is geschikt voor groepen tot 30 deelnemers en bestaat uit 2 dagdelen. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.