TRAININGEN EN OPTREDENS OP MAAT

Onder andere voor onderwijs, zorg, bedrijfsleven en politie

Elke organisatie heeft unieke uitdagingen op het gebied van conflicthantering, diversiteit, inclusie en teamdynamiek. Daarom biedt PHneutraal maatwerktrainingen en interactieve acts, die volledig aansluiten op jouw praktijk. Of het nu gaat om een training voor docenten, zorgprofessionals of medewerkers in de handhaving, wij ontwikkelen een programma dat direct toepasbaar is.

Samenwerking met andere acteurs en experts

PHneutraal werkt samen met verschillende acteurs en experts. Ook buiten de thema’s waar PHneutraal zich primair op richt, is de methode van Reflectie, Relatie en Regie een effectief trainingsmodel. Amar ontwikkelt dan ook regelmatig scripts uit volgens deze methode voor andere vakgebieden, waar een collega-acteur mee kan werken.

PHneutraal werkt samen met experts in verschillende vakgebieden:

  • Hans Kaldenbach
    (psycholoog, pedagoog, adviseur en auteur)
  • Steven Pont
    (ontwikkelingspsycholoog, adviseur en auteur)
  • Jannie Limburg
    (trainer en adviseur Radicalisering)
  • Rob Ermers
    (auteur en trainer: eer en culturen)
  • Gita Moehadjir
    (acteur, docent Life skills en Diversiteit trainer)
  • Team PHneutraal
    (acteurs, docenten en trainers)

MEER MAATWERKINGTRAININGEN:


Diversiteit & Inclusie een interactieve presentatie


Voor onderwijs, zorg en bedrijven

Diversiteit en inclusie zijn niet alleen actuele maatschappelijke thema’s, maar vormen ook de sleutel tot welzijn, samenwerking
en prestaties. Deze presentatie wordt op maat gemaakt en maakt inclusie voelbaar

Waarom deze training?
• Leren omgaan met (culturele) verschillen.
• Creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen zich welkom voelt.
• Stimuleren van betrokkenheid en samenwerking binnen teams.

Of het nu gaat om scholen, zorginstellingen of bedrijven – samen bouwen we aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan bijdragen en groeien.

Diversiteit en inclusie is een belangrijk maatschappelijk thema geworden de afgelopen jaren. Diversiteit in teams en scholen is niet alleen belangrijk vanuit een moreel/ethisch perspectief, maar ook van belang voor het welzijn en prestaties van mensen, met als einddoel inclusie.

Teams in welzijn, zorg, instellingen en bedrijven
Diversiteit op de werkvloer is erg belangrijk en draait om het betrekken van alle personen. Een mix van verschillen tussen mensen in leeftijd, geslacht, karakters, seksualiteit en cultuur. Inclusie draait om het insluiten op het werk en in de samenleving, iedereen mag meedoen. De training gaat over omgaan met (culturele) verschillen, zodat iedereen zich welkom voelt.

Voor wie is de training geschikt?
• HR-managers en leidinggevenden die een nieuw diversiteitsbeleid willen vormgeven
• Teams die beter willen leren samenwerken met nieuwkomers
• Overheidsinstellingen die medewerkers beter willen leren begrijpen
• NGO’s die klanten beter willen leren begrijpen om nog beter samen te werken
• Scholen die leerlingen beter willen leren begrijpen voor een fijne samenwerking

Training op locatie
De diversiteit en inclusie training wordt gegeven op locatie, zowel binnen- als buitenlocaties. Het is een interactieve workshop met humor die geschikt is voor een lunch, congres, bijeenkomst, event of jaarvergadering.

Bedrijven:

Doelgroep: Randstad medewerkers die projecten in het buitenland uitvoeren
Thema: Diversiteit & inclusie. Make a change in this world.

Doelgroep: Roche medewerkers met internationale samenwerkingen en expats
Thema: Diversiteit & inclusie. Make the difference.

Training & Theaterworkshops – Rollende Ogen?!

Meidengedoe, sociale uitsluiting en pestgedrag in de klas.
Hoe herken je de subtiele dynamiek van meidengedoe en sociale uitsluiting? Achter de rollende ogen van meiden schuilt vaak meer dan je denkt. Het PHneutraal-team biedt een interactieve training speciaal ontwikkeld voor leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs.

Met deze training:

  • Leer je het stiekeme en manipulatieve gedrag te herkennen.
  • Krijg je concrete handvatten om (digitale) sociale uitsluiting en pestgedrag effectief aan te pakken.
  • Werk je aan een positief en veilig leerklimaat voor de hele klas.

Inzicht. Inleving. Impact. Inspiratie.
Ga aan de slag met verbindende communicatie en een duurzaam vijf-sporenbeleid om groepsdynamiek te versterken en pestgedrag aan te pakken. Versterk je kennis, vertrouwen en aanpak in de klas!

Het PHneutraal team verzorgt al jaren interactieve theater trainingen over straatcultuur, machogedrag en korte lontjes. Vaak komt de vraag naar boven hoe het gedrag van meiden in de klas nu precies werkt. En hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen macho en macha gedrag, zijn er ook wezenlijke verschillen tussen jongens en meiden.

Kent u en herkent u de verschillende rollende ogen van meiden? Wat zit er precies achter?

Als waardevolle aansluiting op Korte Lontjes?!, is de training Rollende ogen?! ontwikkeld over meidengedoe, die nu ook zowel in het primair als voortgezet onderwijs succesvol blijkt. Zo kunt u als leerkracht met nog meer kennis en vertrouwen voor de hele klas staan.

De meerwaarde van het boeken van de theaterworkshop en teamtraining is het (her)kennen van hetzelfde gedrag en woordgebruik en het school breed bespreekbaar maken.

Meidengedoe

Meidengedoe speelt overal in groepen waar meiden samen zijn, van de kleuterklas tot het bejaardentehuis. Het is stiekem, vaak subtiel en manipuleerbaar gedrag van meisjes met als doel jezelf beter/sterker te voelen door andere meisjes onderuit te halen. Dit gebeurt via (sneaky) gedrag in de klas, maar ook regelmatig via de digitale wereld (sociale media).

Je moet meidengedoe met (digitale) sociale uitsluiting eerst herkennen en daarna kun je het pestgedrag effectief aanpakken met een divers sporenbeleid. Als school is het belangrijk om in te grijpen bij meidengedoe voor een positieve verbinding in de klas en voor een veilig leerklimaat op school.

Onderwijs teams
Hoe zorg je voor een veilige klas, waar iedereen zichzelf kan zijn? Wat kun je zeggen en wat kun je actief doen? Hoe zorg je voor een inclusieve school, waar iedereen zich welkom voelt? Doelgroep: Schoolteam, dat zich inzet voor een inclusieve school Thema: Diversiteit & inclusie studiedag: de inclusieve school

De Onderwijsdriehoek – Voor Verbinding en Sociale Veiligheid

Hoe versterken we de samenwerking tussen school, leerling en thuis? PHneutraal biedt interactieve theatertrainingen en workshops die teams, leerlingen en ouders verbinden. Door herkenbare situaties te spelen en te bespreken, bouwen we samen aan begrip, respect en een veilige leeromgeving.

Ons aanbod:

  • Theatervoorstellingen voor grote groepen leerlingen.
  • Workshops in een veilige klasomgeving rond specifieke thema’s.
  • Trainingen voor teams, gericht op groei en samenwerking.
  • Ouderavonden, om ouders actief te betrekken bij school.

Waarom de onderwijsdriehoek?
Een optimale samenwerking tussen docent, leerling en opvoeder bevordert schoolprestaties en sociaal welzijn. Samen leren is samengroeien!

Theater als verbindende ervaring.
Speel, onderzoek en reflecteer op herkenbare situaties. Zo creëren we met elkaar een positieve, veilige sfeer waarin iedereen zich kan ontwikkelen.

DE ONDERWIJS DRIEHOEK voor verbinding tussen team, leerling en thuis.

PHneutraal biedt trainingen aan de hele onderwijsdriehoek: teams, leerlingen en ouders. Het werken met deze drie doelgroepen heeft een verbindend effect op de hele school. Interactief theater met herkenning en humor wordt ingezet voor leerzame ervaringen.

Spelen is de hoogste vorm van onderzoek 

Albert Einstein

Onderwijsdriehoek
Een optimale samenwerking van de driehoek, docent, leerling en opvoeder bevordert zowel de schoolresultaten als het sociale welbevinden. Hoe beter iedereen naar elkaar luistert en op elkaar inspeelt, hoe meer verbinding er kan ontstaan. Samen leren is samen groeien. Op weg naar een fijne, veilige leeromgeving, waar iedereen zichzelf volledig kan ontplooien.

Aanbod leerlingen/ mentoren/ schoolteam/ouders:
Als u een theatervoorstelling boekt, kunt u een grote groep leerlingen (leerjaar) bereiken. Bij een theaterworkshop, werkt de klas in een veilige leeromgeving aan één thema. Als u kiest voor een training voor de school (studiedag), kunt u samen als team ontwikkelen. Het is ook mogelijk om de docenten/ mentoren te trainen in een thema, o.a. feedback. Door een ouderavond programma te organiseren, blijven ouders actief betrokken bij de school. Kortom: theater als verbindende leerervaring.

De huidige tijd
Opvoeden in deze tijd is zowel op school als thuis een uitdaging. Gezag is niet meer vanzelfsprekend. Gelijkheid is een groot goed geworden. Er is een belangrijke mede opvoeder gekomen: YouTube. Informatie wordt van internet en de sociale media gehaald. Hoe ga je met je leerlingen om binnen deze nieuwe (digitale) werkelijkheden? Hoe kunnen we open communiceren met onze kinderen? Hoe maken we contact?

Werkwijze
Via theater scenes start het open gesprek met elkaar. Door de gespeelde herkenbare situatie nader te onderzoeken, reflecteert de toeschouwer op zijn eigen gedrag. Vanuit openheid in een veilige sfeer, kan iedereen zijn of haar gedachtes, gevoelens en ervaringen delen over het thema. Vervolgens kunnen er samen nieuwe stappen worden gezet in woorden en acties om de situatie te verbeteren. Ervarend leren betekent dat de informatie en beleving goed bij blijft en dus impact heeft. PHneutraal vindt het belangrijk om in de gehele onderwijsdriehoek te werken om een school totaal sterk te maken met als doel optimale groei van de leerling.

Belangrijk voor school: sociale veiligheid

a. Aanspreken leerlingen op straatgedrag: eenheid als school
b. Aanspreken collega’s op gedrag: eenheid in team

Sociale veiligheid in de klas
Leerling: De leerling zien in de worsteling tussen de gedragscodes in drie werelden
Als een leerling zich veilig voelt in de klas, is een goed leerproces mogelijk. Dit geldt voor zowel het individuele groeiproces van de leerling als voor de positieve ontwikkelingen in de groepsdynamica.

In een sociale klas behandel je elkaar met respect, ongeacht verschillen in achtergrond, cultuur of persoonlijkheid. Een veilige sfeer speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van een positief leerklimaat waarin leerlingen naast het uitbreiden van hun kennis ook sociaal-emotioneel kunnen ontwikkelen.

Sociale veiligheid in het team
Team: Elkaar openlijk durven aanspreken op gedrag met als doel een sterk team
Sociale veiligheid zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen concentreren op hun werk, zonder dat ze daarbij angstig zijn voor uitsluiting of onveilige situaties. Het gevoel van acceptatie en een cultuur van wederzijds respect zorgt er voor dat teamleden zich vrij voelen om te communiceren en daardoor effectief leren van interacties.

Op weg naar herstel
Soms is het goed om (preventief) een professional in te schakelen ter ondersteuning. Het team van PH-neutraal is gespecialiseerd in het oplossen van sociale veiligheidsproblemen en helpt u graag met een veilige sfeer op school. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Bedrijven en instellingen die kozen voor PHneutraal


De verhoudingen op de werkvloer of in de klas verbeteren?

BOEK PHNEUTRAAL VOOR TRAININGEN, INTERACTIEF THEATER EN LEZINGEN: