Training diversiteit en inclusie

>> ga naar HOME

Training diversiteit en inclusie

Training diversiteit en inclusieDiversiteit en inclusie is steeds belangrijker geworden de afgelopen jaren. Het zorgen voor diversiteit in teams en op scholen is niet alleen belangrijk vanuit een moreel en ethisch perspectief, maar het is ook van belang voor het welzijn en prestaties van mensen. Dat is waarom er een training diversiteit en inclusie is ontwikkeld. Hierbij staat de vraag ‘hoe kunnen wij omgaan met verschillen en kans(on)gelijkheden?’ centraal. Lees meer over deze training en waarom het zo belangrijk is.

Wat is diversiteit en inclusie?

Diversiteit en inclusie draait om het betrekken van iedereen, ongeacht culturele achtergronden. Diversiteit op de werkvloer is erg belangrijk. Een mix van verschillen tussen mensen, denk hierbij aan leeftijd, geslacht, karakters en cultuur. Inclusie draait om het insluiten in de samenleving van groepen, iedereen kan en mag meedoen. De ze training gaat over het omgaan met verschillen en kans(on)gelijkheden tussen mensen, zodat iedereen zich welkom voelt.

Voor wie is de training geschikt?

De training diversiteit en inclusie is geschikt voor diverse groepen. Namelijk:

  • HR-managers en leidinggevenden die een nieuw diversiteitsbeleid willen vormgeven
  • Teams die beter willen leren samenwerken met nieuwkomers
  • Overheidsinstellingen die medewerkers beter willen leren begrijpen
  • NGO’s die klanten beter willen leren begrijpen
  • Scholen die leerlingen beter willen leren begrijpen

Ontwikkeling 3 stappen

Tijdens de trainingen ontwikkelt u zichzelf in 3 stappen. Dit zijn ze:

Stap 1: Reflectie

Stap 2: Relatie

Stap 3: Regie

Training diversiteit en inclusie op locatie

De training diversiteit en inclusie wordt gegeven op locatie, zowel binnen- als buitenlocaties. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Het is een luchtige en vaak hilarische sessie die ook geschikt is voor een lunch, congres, bijeenkomst of jaarvergadering.

Het creëren van diversiteit en inclusie is voor veel bedrijven erg belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven die werk maken van inclusie gemiddeld een 17% hogere omzet hebben dan andere organisaties. Zeker een reden om te verdiepen in diversiteit en inclusie. Interesse in een training diversiteit of een andere training? Neem contact op met ons!