bio

 

AMAR, OPRICHTER VAN PHNEUTRAAL

Couscous met een kuiltje jus

 

Amar El Ajjouri (1971) doceert, presenteert, acteert, traint en regisseert al vrijwel zijn hele leven. Geboren in Marokko, getogen in Den Haag.

Theater tv
Na zijn acteurs- en docentenopleiding acteerde Amar in verschillende producties, onder andere bij Cosmic Amsterdam, Frappant, De Verboden Vrucht, in de Serie Tam Tam en de film Nina Satana.

 

 

Comedy als pedagogisch middel
Amar ontwikkelde ook cabaretshows ( Ali, Wit en Terug ), gericht op jong en oud. En zo groeide zijn besef dat juist hij theater als geen ander kon inzetten zoals het al werd gebruikt sinds de tijd van de Griekse tragediën: om het leven van nu te begrijpen. Deze kennis vertaalt hij in zijn trainingen en zet hij in als middel om jong en oud te inspireren.

 

Hilariteit en herkenbare situaties
Als ervaringsdeskundige ( “zelf heb ik ook wel een kort lontje gehad” ) weet hij de doelgroep te raken met een mix van hilariteit en herkenbare situaties over opvoeden, emoties, gedrag en culturele verschillen. Zijn voorstellingen waren naast de avondvullende programma’s een groot succes op scholen in heel het land – en dat zijn ze nog altijd. Professionals, ouders en jongeren herkennen zich in de rake types en ontwikkelen zo meer bewustzijn van hun eigen gedrag.

 

 

Agressie en conflicthantering, straatcultuur en culturele diversiteit
Deze successen inspireerden Amar om zijn didactische kwaliteiten verder te ontwikkelen, met verschillende opleidingen.

Amar heeft vele jaren gewerkt met vaak zwaar ontregelde jeugd en hun ouders, met scholen, politie, reclassering en jeugdbescherming. Hij heeft als co-trainer met diverse psychologen gewerkt en zijn eigen vakkennis ontwikkeld met psychologische en pedagogische opleidingen.

 

Van bedrijfsleven tot zorginstelling
Sindsdien heeft Amar zijn werkterrein uitgebreid naar thema’s als agressie en conflicthantering, diversiteit en groepsdynamiek in bedrijven en instellingen. Hij werkt met de meest uiteenlopende doelgroepen, van consultancybureaus tot scholengemeenschappen, van zorginstellingen tot winkelketens.

 

Verbinden en inspireren
Met zijn ruim 20 jaar ervaring als presentator, trainer, comedian en theatermaker weet hij de meest uiteenlopende doelgroepen te verbinden, te inspireren en in het hart te raken. Persoonlijke aandacht en samenspel staan altijd voorop. Amars creativiteit, scherpe humor en brede maatschappelijke betrokkenheid creëren een persoonlijk geëngageerd, confronterend en soms ook ontroerend resultaat.

 

 

 


 

 

De verhoudingen op de werkvloer of in de klas verbeteren?

BOEK PHNEUTRAAL VOOR TRAININGEN, INTERACTIEF THEATER EN LEZINGEN: