Inclusie

 

INCLUSIE EN AANDACHT VOOR VERSCHILLEN

Workshops in overleg | Voor onderwijs, instellingen en bedrijfsleven

 

Bedrijven en instellingen streven steeds meer naar diversiteit in teams. Gelukkig maar, want we kunnen nog heel wat vooruitgang maken wat betreft gelijke kansen op de werkvloer. Alleen: hoe trekt u die nieuwkomers aan? En waarom solliciteren ze nu nog niet? De workshop ‘Inclusie’ is een echte eye-opener.

Diversiteit in teams bevordert innovatiekracht
Teams met meer diversiteit presteren beter. Logisch natuurlijk, want teamleden met andere ervaringen brengen nieuwe ideeën in. Verder verbetert de aansluiting op de markt, aangezien ook die divers van samenstelling is.

Onderzoek van Boston Consulting Group wijst uit dat bedrijven die werk maken van inclusie gemiddeld een 17% hogere omzet hebben dan andere organisaties.

 

Waarom die alinea over diversiteit op uw site niet werkt
U zult het zelf al hebben gemerkt: met alleen een alinea op uw vacaturepagina over inclusie krijgt u nog geen diversiteit in uw teams. U bereikt die mix van culturen, geaardheden, mannen en vrouwen pas als u zich eerst bewust wordt van de cultuur op de werkvloer zoals die nu is.

 

Kent u de ongeschreven wetten van uw werkcultuur?
In deze leerzame én humoristische workshop onderzoeken we de ongeschreven wetten van uw werkcultuur. Niet om die te veranderen, maar om het onderwerp bespreekbaar te maken. Zodat HR-managers zich bewuster zijn van de hindernissen die nieuwkomers ervaren.

 

Zelfs mensen van een andere afdeling ervaren hindernissen
Nieuwkomers kunnen vrouwen zijn in een van oudsher mannenbolwerk, of juist andersom. Het kunnen expats zijn, migranten, LHBTI’s en mensen met een handicap. Maar ook mensen van een andere afdeling of andere sector kunnen drempels ervaren die voor u (nu nog) onzichtbaar zijn.

 

Reflectie > Relatie > Regie
In elk van onze trainingen ontwikkelt u zichzelf of uw team in 3 stappen.

 • Reflectie. Leer de (onbewust)e verwachtingen in het team kennen.
 • Relatie. Communiceer over die verwachtingen met nieuwkomers.
 • Regie. Leer de nieuwkomers herkennen die passen in het team en maak een succes van diversiteitsbeleid.

Wilt u meer werk maken van diversiteit, dan kunt u deze sessie combineren met de training Verschillen verbinden.

Opbouw van de training

 

 • We inventariseren de vragen die u heeft over dit thema.
 • We onderzoeken de communicatieregels van de organisatiecultuur, waarvan u zich niet bewust bent, en waar nieuwkomers steeds tegenaan lopen.
 • We laten zien wat er in een organisatie gebeurt als mensen elkaars cultuur niet kennen.
 • Spel: ervaar hoe het voelt om de ongeschreven codes niet te kennen.
 • Luchtige Afsluiting.

Resultaat: verhoog productiviteit en motivatie

 

Deze workshop helpt u om de productiviteit en het werkplezier van teams verhogen.

 

U kunt hierdoor kansen op de arbeidsmarkt beter benutten en efficiënt inspelen op culturele verschillen in uw teams én in de markt.

 

Trainers & acteurs

 

Cabaretier en trainer Amar El Ajjouri weet als geen ander hoe het is om als nieuwkomer ergens binnen te stappen. Hij kent de mechanieken achter in- en uitsluiting. En dat kan hij u en uw team, aangepast op uw specifieke situatie, ook bijbrengen.

 

Amar is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft ruim 20 jaar ervaring als acteur, presentator, trainer, comedian en theatermaker. Amar geeft workshops, trainingen en lezingen over agressie, cultuurverschillen, machocultuur en ‘korte lontjes’. Klanten omschrijven hem als ‘  Sensitief,  motiverend,  zeer praktisch  en  interactief  ‘

 

 

Praktische details

 

 • ‘Inclusie en aandacht voor verschillen’ is geschikt voor groepen tot 30 deelnemers.
 • Deze workshop duurt ± 1,5 uur. Een luchtige en vaak hilarische sessie die ook geschikt is voor een lunch, congres, bijeenkomst of jaarvergadering.
 • De workshop kan op zowel binnen- als buitenlocaties worden verzorgd.

 

 

 

De verhoudingen op de werkvloer of in de klas verbeteren?

BOEK PHNEUTRAAL VOOR TRAININGEN, INTERACTIEF THEATER EN LEZINGEN: